Kuchnia oswojona, znana, ale wciąż stawiająca wyzwania. Czasami banalna aż strach, czasami skomplikowana na własne życzenie.
Blog > Komentarze do wpisu
Soczewica nas zachwyca

Mnie na pewno. Zwłaszcza czerwona, moja ulubiona (czuję, że rymuję). Nie wdzięczniejszego materiału na szybką i pożywną zupę, czy hinduski dhaal - czerwona soczewica gotuje się 20 minut i jest przyjemnie słodkawa. Dla mnie idealna w połączeniu z kwaskowatymi pomidorami i pikantną paletą przypraw, czyli Panie i Panowie, prezentuję Zupę Soczewicową.

Przepis dokładny we wpisie z ubiegłego roku tutaj, a ja chciałam podzielić się zaktualizowanymi zdjęciami, co o nich myślicie?

 

sobota, 17 listopada 2012, frillia

Polecane wpisy

Komentarze
wizzz31
2012/11/17 12:10:38
Wyglada przepysznie. A smakuje pewnie jeszcze lepiej. Ja tez baaaaardzo lubie soczewice!
Pozdrawiam.
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery